Kozmetična terapija

UVODNA KOZMETIČNA TERAPIJA (atravmatsko čiščenje kože)

Pred terapijo opravimo analize kože, temeljit pogovor o vašem življenskem slogu in vzamemo anamnezo. Uvodna terapija zajema površinsko čiščenje, dvojni kislinski piling, masko, nanos negovalni preparatov. Namenjena je našem spoznavanju z vašo kožo (senzorika, občutljivost). Sodobna procedura atravmatskega čiščenja kože je razvita s strani dermatologov. Ne uporabljamo vapozona (vroča para), ki izsuši in s tem poškoduje povrhnjico, saj z dvojnim kislinskim pilingom kožo očistimo, navlažimo, pomirimo, delujemo protivnentno, obnavljamo barierno funkcijo kože in spodbudimo kožo k obnavljanju.


OSNOVNA KOZMETIČNA TERAPIJA

Primerna je za odstranitev vnetih aken, rozacee, kuperoze, seboroični dermatitis in perioralni dermatiits, za zožanje por. Primerna je tudi kot priprava kože obraza za nadaljne kozmetične procedure (specialne kozmetične terapije v našem salonu) ali estetske posege (plastično operacijo ali injekcijske posege (botox, polnila), laserske posege na obrazu). Prednosti terapije: atravmatičnost procedure, visoki antiseptični nivo, možnost čiščenja tudi občutljive in suhe kože.


SPECIALNE KOZMETIČNE TERAPIJE

Terapija za aknasto kož

Za problematično kožo v času adolescence ali v odrasli dobi s povečanim izločanjem sebuma, komedoni in vnetnimi aknami. S kozmetično terapijo reguliramo izločanje loja, zmanjšamo rdečico in vnetje, zmanjšamo prekomerno luščenje odmrlih kožnih celic in zamašitve por lasnega mešička. Zmanjšamo in preprečujemo razmnoževanje bakterij, preprečujemo nastanek brazgotin po aknah. Smo certificirani izvajalec HolyLand atravmatskega čiščenja kože in antiakne terapije. Znanje ter preizkušene metode tudi iz strani dermatologov nam omogočajo, da uspešno pomagamo do izboljšanja stanja problematične kože velikemu številu tako mladostnikov kot odraslih.


Terapija za omilitev znakov staranja

Gubice in linije obraza so del našega življenja, so posledica naših čustev in izražanja, dajejo nam karakter. V kolikor kožo negujemo, kljub gubicam in linijam, lahko izgleda sijoča, zdrava, v dobri kondiciji in nenazadnje tudi privlačna. Kislinski anti age piling serumi HolyLand veljajo za ene izmed izmed najbolj učinkovitih neinvazivnih postopkov za obnavljanje kože. Končni rezultat intenzivnih neinvazivnih postopkov je nastanek nove, mehkejše in nežnejše zgornje plasti kože. Ob hkratnem izboljšanju kakovosti in videza kože pride do sprememb tudi v globljih plasteh kože – ob redni uporabi pride do povečane tvorbe kolagena, medceličnine, vsebnosti vlage v koži in zmanjšanja mastenja.
Glede na potrebe in stanje kože vam sestavimo individualen paket tretmajev, od katerih lahko pričakujete vidne spremembe na koži kot so
posvetlitev kože in bledenje pigmentnih lis,
zmanjšanje gub in gubic,
izboljšanje mikroreliefa kože,
boljšo čvrstost kože,
optimalno hidracijo ter
zožanje por.
Postopki estetske kirurgije in uporaba tkivnih polnilcev s hialuronsko kislino in uporaba botulin toksina so vse bolj popularni v sodobnem času, vendar pa ne vplivajo na mikrorelief kože, na kakovost kože, na kakovost, število in prepletenost kolagenskih in elastinskih vlaken. Ne vplivajo na ekstracelularni matriks. Zato v prvi vrsti poskrbite za kakovost in zdravje vaše kože.


Terapija za pomiritev kože

Primerna je za:
*Za nežno, občutljivo ter razdraženo kožo, kožo z razširjenimi površinskimi kapilarami ali celo s kuperozo ali rozaceo v stabilni fazi.
*Za atopično kožo (seboroični, atopični dermatitis), ki je tanjša, občutljiva, sivkasta, bleda koža, na dotik groba, prisotno je lahko srbenje, zbadanje in žgoč občutek, občasno drobno luščenje, koža močno odreagira na običajne dražljaje.
Glavni namen procedure je odpravljanje rdečice, ožanje razširjenih kapilar, vlaženje in pomiritev razdražene kože, kot dodatna nega kože z rozaceo, kuperozo, ali odpravljanje eritema po estetskih posegih (laser, kemični piling…).


Terapija za hiperpigmentacije


Vzroki za hiperpigmentacijo so različni, od raznih poškodb in vnetij na koži, jemanje zdravil, prekomernega izpostavljanja soncu, jemanja kontracepcijskih tabletk, med ali po nosečnosti, poznamo pa tudi posttravmatsko hiperpigmentacijo (po laserju, pilingih, plastičnih operacijah, po mehanski poškodbi).
Cilj terapij je posvetlitev hiperpigmentacij, zmanjšanje starostnih peg in melazme, preprečevanje nastanka novih hiperpigmentacij, ustvari se enakomeren ten kože.
Ob tretmajih je pomembna uporaba kakovostnih preparatov za domačo nego, ki pospešujejo željen rezultat ter redna UV zaščita.