TRAJNO ODSTRANJEVANJE DLAK

Z IPL-OPT SHR tehnologijo postopoma povečujemo temperaturo subdermalnega sloja kože s kontinuiranim premikanjem laserske glave preko tretiranega področja.

Večkratni pulzi (10 pulzev na sekundo – SHR) nizke energije dovajajo toplotno energijo preko melanina v dlačnem steblu in okoliškega tkiva do dlačnega folikla, ki se zaradi toplotne poškodbe uniči.

Tako zagotavljamo učinkovite, a praktično popolnoma neboleče tretmaje.
Za dodatno varnost skrbi sistem, ki med procesom vnosa energije hladi povrhnjico. Z OPT tehnologijo tretiramo tudi svetle, sive in rdeče dlake.

V povprečju je potrebnih 6-8 obiskov v razmaku 4-12 tednov.

Priporočeni razmaki med tretmaji:
od 4 do 8 tednov za obraz,
od 4 do 12 tednov za bikini, roke, hrbet...
od 4 do 12 tednov za noge.

Pred posegom

Pred posegom je potrebno opraviti pregled kože, da se določi tip kože in dlak. 

Potrebno se je izogniti voskanju, puljenju dlak s pinceto ali kemični depilaciji vsaj 1 mesec pred posegom. 

V tem času lahko dlake odstranjujemo le z britjem z britvico. En ali dva dni pred posegom si dlake odstranite z britvico.  

Idealno je, da so dlake med posegom dolge do 1 mm.

Če je koža preveč osončena, se terapija prestavi.

Med posegom

Terapevt na kožo nanese gel. Namen tega je izboljšati enakomeren stik med napravo in kožo, sočasno pa gel daje občutek hlajenja.

Sam poseg se izvaja tako, da se celoten predel, ki ga obravnavamo, postopoma segreje - zato z napravo izvedemo več prehodov.

Vi zaradi zelo močnega hlajenja, ki je vgrajen v napravo, občutite le toploto, v podkožju pa se temperatura dvigne tako visoko, da uniči folikel dlake. 

Sam poseg traja 15-90 minut, odvisno od površine kože ki se obdeluje.

Po posegu

K opravljanju dnevnih dejavnostih se lahko vrnete takoj.

Na koži, ki je bila obravnavana, se ponavadi čuti rahlo ščemenje ali je vidna rahla rdečica. 

Oboje izzveni takoj po posegu ali najkasneje v 24- 48 urah. Kadar pa se to pojavi, je potrebno kožo hladiti. 

Priporočamo hladne obkladke. Izogibati (vsaj 10 dni po posegu) se je potrebno sončenju (tudi v solarijih), savni, jemanju preparatov za porjavitev kože, umivanju kože s prevročo vodo in grobemu drgnjenju z brisačo. 

Priporočljivo pa je, da se obravnavani del kože 2-3 dni maže z ustrezno nevtralno hidratantno kremo ali hladilnim gelom.

Intervali med dvema posegoma

Prvih nekaj tretmajev prihajajo stranke na tretma enkrat mesečno, zatem enkrat na 5 - 6 tednov. Odvisno od hitrosti rasti dlak je med zadnjimi tretmaji razmak lahko tudi do 12 tednov. Zadnji tretma mnogokrat stranke obiščejo po treh mesecih, da odstranimo še tisto malenkost dlačic, kar jih je ostalo. Med vsemi intervali je zaželeno, da se dlačice brijejo, nekje po drugem ali tretjem tretmaju pa bodo že ob najmanjšem dotiku odpadale tudi same od sebe.

Zakaj je jesen najprimernejši čas za lasersko odstranjevanje dlačic?

Jesen je najprimernejši čas zato, ker sonce ni več tako močno in nismo več intenzivno porjaveli. Na porjaveli koži namreč ne smemo delati z najmočnejšim programom, saj  porjavela koža pomeni povečano koncentracijo melanina v koži, ki je tarča za IPL svetlobo. Posledično lahko kombinacija povečane porjavelosti in najmočnejših parametrov IPL naprave privede od opekline. Zato je pomembna strokovna usposobljenost izvjalcev terapije.

Če se pozimi odpravimo na dopust v toplejše kraje, smo primorani za mesec ali dva prekiniti tretmaje ter z njimi nadaljevati, ko se porjavelost popolnoma izniči, vendar pa to na končni rezultati bistveno ne vpliva. Pozna jesen je torej zares najprimernejši čas za pričetek tretmajev laserskega odstranjevanja dlačic.

Koliko obiskov je potrebnih za popolno odstranitev dlačic? Se število obiskov razlikuje glede na predel telesa – na primer noge, pazduha, bikini predel?

Ker je možno dlačni folikel uničiti le v anageni fazi, je potrebno postopek ponavljati. Dlaka namreč raste v treh različnih fazah, zato jo je potrebno največkrat uloviti v anageni fazi. Dlake začnejo spontano odpadati 10-20 dni po posegu. Čez 4-6 tednov (odvisno od predela kože ki se obdeluje) bodo druge dlačice v anageni fazi. Te bomo uničili z naslednjim posegom. Za odstranitev vseh dlak je potrebno ponoviti poseg na določenem področju v povprečju od 6-8 krat v pravilnih časovnih presledkih. Za odstranitev 70 do 80 % nezaželenih dlačic je potrebnih vsaj 6 obiskov, za odstranitev več kot 90 % pa 8 obiskov ali več. Zaradi hormonskih sprememb se dlake na obdelanem predelu čez nekaj časa spet pojavijo vendar so šibkejše, tanjše, svetlejše in redkejše. 

Po izkušnjah naših strank se število obiskov večinoma razlikuje glede na predel telesa, običajno zelo hitre rezultate dosežemo na nogah, hrbtu,.. dlake na predelu bikini in pazduh pa so bolj trdovratne, kar je tudi povezano s tem, da si ta dva predela največkrat pobrijemo. 

V katerih primerih lasersko depilacijo odsvetujemo?

Odsvetujemo pa terapijo nosečnicam ter ljudem z rakom ali sladkorno boleznijo. Prav tako odsvetujemo terapijo, če jemljete zdravila, ki povečajo občutljivost na svetlobo, če za kozmetično nego kože uporabljate fotoaktivna maziva, ste nagnjeni k brazgotinjenju, ali če imate na predelu, ki bi bil obravnavan, kožne bolezni ali odprte rane.

Osebam s policističnimi jajčniki, ki niso obravnavane pri endokrinologu, terapije tudi odsvetujemo, predvsem zato, ker praviloma ne moremo doseči željenih rezultatov.

Konraindikacije

Srčni spodbujevalnik

Vgrajen defibrilator

Kardiološke nepravilnosti

Krčne žile

Nekontroliran arterijski pritisk

Vnetje, infekcija, vročina

Kovinski vsadki

Sladkorna bolezen I

Oslabljen Imunski sistem (AIDS, HIV)

Uporaba imunskih supresivnih zdravil

Epilepsija

Maligni tumor

Nosečnost

Rane/poškodbe na koži

Fotosenzibilnost (tetracyclin, roaccutane)

Antikoagulanti (zadnjih 14 dni)

Sončenje pred posegom (1 mesec)

Kožne bolezni

IPL-OPT trajno odstranjevanje dlak
Ocena 
Janja 17-03-2021

Dela

Sem zelo zadovoljna z rezultatom. Rezultat viden že po dveh obiskih,

Napišite svoj komentar !

Ostali izdelki

Še 2 drugih izdelkov v isti kategoriji:
Izdelek dodan v primerjavo