ODSTRANJEVANJE CELULITA

CELULIT: POVSEM REŠLJIVA NADLOGA

Celulit mnogim ženskam greni življenje.

Pogosto same pri sebi celulit prej opazimo, kot bi ga drugi, prav tako smo velikokrat tudi veliko preveč obremenjene z njim. Ko nastopi pomlad in z njo toplejši dnevi, kratka oblačila ter pomerjanje kopalk pa ob pogledu v ogledalo pogosto nastopi slaba volja. Ampak brez skrbi... obstaja način za uspešno odstranjevanje celulita. Več o tem v nadaljevanju, najprej pa spoznajmo, kaj celulit sploh je, zakaj se sploh pojavi in zakaj so k njemu nagnjene predvsem ženske.

KAJ JE CELULIT?

Celulit je maščobno tkivo, ki ga je v primerjavi z navadno maščobo težko odpraviti.

Je želatini podobna snov (sestavljena iz maščobe, vode in toksinov).

Celulit nastane:

  • zaradi zastoja tekočin v tkivih,
  • zaradi določenih karakteristik ženskega vezivnega tkiva (septa-kolagenska vlakna pri ženskah potekajo pravokotno na usnjico),
  • pomemben vpliv hormonov (estrogena), dokaz v puberteti, med nosečnostjo, po hormonskih zdravljenjih, tudi kontracepciji, vplivna tudi genetska predispozicija.

Celulit je posledica nezdravega načina življenja, nepravilne prehrane, premalo gibanja, genetike (kopičenja maščobnih celic) in hormonskih sprememb.

MEHANIZEM NASTANKA CELULITA

Če se maščobne celice povečajo (ko se zredimo), maščobne celice zapolnijo prostor med septami, ki pri ženskah potekajo pravokotno na dermis. Zaradi večjega volumna maščobnih celic, le te neenakomerno pritiskajo navzgor na dermis in epidermis, tako pride do videza pomarančne kože (bolj čvrsta je koža, manj bo celulit viden). Povečanje maščobnih celic pritiska tudi na krvne in limfne žile, kar povzroča zastoje v cirkulaciji, zmanjša se pretok krvi in limfe, upočasni se limfni sistem. Prav tako se zmanjša presnova, slaba prekrvavitev po vodi do propadanja vezivnega tkiva. Sprememba mikrocirkulacije je povezana povečanjem medceličnega pritiska zaradi nezadostne prepustnosti, pretok krvi se zmanjša. Nepropustost vodi do povečanja koncentracije proteinov v medcelični tekočini, ki ima za posledico zabuhlost, zastajanje tekočin, slabšo preskrbo tkiva s kisikom, kar privede do sprememb v tkivu. Kolagenska vlakna - septa v podkožju se skrajša, to pa še dodatno poslabša videz pomarančaste kože - celulita.

Kako nastane celulit

STOPNJA CELULITA

Merimo jo z Nurnberger-Mullerjevo lestvico, ki temelji na opaznosti sprememb na koži. S stopnjo 0, ki pomeni odsotnost celulita, se lahko pohvali le približno 10 odstotkov žensk. Nato si stopnje od 1 do 3 sledijo glede na opaznost videza pomarančne kože.

  • Stopnja 1 – med stanjem ali ležanjem ni videza pomarančne kože. Ta se pojavi le ob stisku kože.
  • Stopnja 2 – celulit je viden med stanjem, ne pa tudi med ležanjem.
  • Stopnja 3 – videz pomarančne kože je opazen tako med stanjem kot med ležanjem.

Zakaj moški nimajo celulita?

Pri moških je zaradi razporeditve kolagenskih vlaken – septe pod kotom 45 pritisk ob povečanju maščobnih celic na zgornje plasti kože dokaj enakomeren. Zato moški (vsaj v večini primerov) nimajo celulita. slika

ODPRAVLJANJE CELULITA

Celulit se najlažje odstranjuje v zgodnji fazi. Odprava celulita je najbolj uspešna, če v svoj življenski slog uvrstimo zdrav način prehranjevanja, redno telesno aktvinost in dovolj tekočiine (1l na 25kg telesne mase). Razne kreme in geli za domačo uporabo (ki vsebujejo zelene alge, kofein, izvlečke bršljana, divjega kostanja, breze, guarana) med terapijami pomagajo pri dodatnem spodbujanju izločanja vode, lipolize ali cirkulacije, vendar njihova samostojna uporaba ne prinese spodbudnih rezultatov, razen, ko je celulit v 1.fazi in če gre za mlado osebo.

Da bi celulit odstranili je potrebno:

  • zmanjšati obseg maščobnih celic
  • izboljšati mikrocirkulacijo (boljša prekrvavitev, dovajanje hranil)
  • izboljšati delovanje lifmfnega sistema (odvajanje toksinov)
  • učvrstiti kožo (s tem bo tudi celulit manj viden), v kolikor je pridružena slabša čvrstost kože

ODPRAVLJANJE CELULITA V NAŠEM SALONU

Znanost je danes tako napredovala, da je tudi celulit postal povsem rešljiva nadloga. V Salonu Moments izvajamo odstranjevanje celulita z VelaShape /original ELOS tehnologija/, ki zagotavlja celosten pristop k odpravljanju celulita in merljive rezultate, ne da bi vam bilo potrebno spremeniti življenjske navade. Tretmaji z VelaShape /original ELOS tehnologija/ predstavljajo najvišji standard v boju s celulitom in neestetsko nakopičeno maščobo. Združujejo 4 različne tehnologije, ki skupaj zagotavljajo najbolj napreden način za učvrstitev kože, za izboljšanje mikrocirkulacije in prekrvavitve ter odpravljanje odvečnih strupov iz telesa.

Kakšen je postopek?

VelaShape tretmaje izvajamo s kombinacijo naslednjih tehnologij:

  1. infrardeča svetloba: segreva kožo do 5 mm globoko, spodbuja mikrocirkulacijo ter posledično izboljša izkoristek lokalnega metabolizma. Na ta način zmanjšuje velikost maščobnih celic in tako odpravlja celulit.
  2. radiofrekvenčna energija: dodatno segreva podkožje do 15 mm globoko, kar poveča cirkulacijo krvi ter kisika, s tem se pospeši presnova maščobnih oblog. Hkrati radiofrekvenca spodbuja tvorbo kolagena in elastina, kar krepi vezivno tkivo (bolj čvrsta koža) in zmanjšuje videz celulita.
  3. vakum: ustvari podtlak, ki razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obdelovanega dela telesa.
  4. masažni valjčki: delujejo kot limfna drenaža, saj mehanično pospešujejo odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

Običajno je potrebnih 4-6 obiskov 1x tedensko, kasneje priporočamo vzdrževalne tretmaje 1x na 2 meseca.

Z napravo VelaShape je mogoče odstraniti celulit na stegnih, zadnjici, bokih, trebuhu, golenih in nadlahteh. Problematični predeli se hitro in vidno polepšajo, koža pa postane bolj gladka in mehka, hkrati pa se zmanjša tudi obseg na obdelovanem predelu telesa. Na predelu vratu in podbradka pa napravo VelaShape uporabljamo v primeru prekomerne maščobe in ohlapnosti kože.

BREZ CELULITA ŠE PRED POLETJEM?

Si tudi vi želite zagotoviti samozavesten vstop v poletje, brez celulita, z bolj napeto kožo ter manjšim obsegom na predelih bokov, nog, zadnjice, trebuha in nadlahti? Vas zanima več o tehnologiji VelaShape, ki vam lahko to omogoči na hiter in neboleč način?

Naročite se na brezplačen in neobvezujoč posvet v Salonu Moments v Ljubljani, kjer boste v prijaznem in varnem okolju dobili odgovor strokovnjaka na vsa vprašanja, ki vas zanimajo.

Svoj termin brezplačnega posveta si lahko rezervirate s klikom na spodnji gumb ali pa s klicem na telefonsko številko 031 347 617.

ŽELIM BREZPLAČEN POSVET

Izdelek dodan v primerjavo