ROČNA LIMFNA DRENAŽA TELESA po metodi Dr. Vodder

Limfna drenaža je ročna masažna tehnika s katero spodbujamo delovanje limfnega sistema.

Ročno limfno drenažo izvajamo po metodi dr. Vodderja in zahteva od maserke zelo dobro poznavanje človeškega telesa in njegovega delovanja. Izvajamo jo na vseh predelih telesa s počasnimi nežnimi gibi s prsti in z dlanmi v smeri limfnega toka vse do bezgavk.

Tehnika temelji na nežnih, polkrožnih, črpalnih gibih, ki z raztezanjem kože stimulirajo limfni tok, kar vzpodbudi pretok limfne tekočine v celem telesu. Gibi se sestojijo še iz natančno določenega pritiska, ki lahko variira od 0 do 40 torov, s točno določeno smerjo, ponavljajo se monotono in ritmično.

Gre za zelo nežno masažo, ki ne sme povzročati bolečin in koža ne sme pordečeti. S tem podpremo naravne mehanizme telesa za razstrupljanje ter spodbudimo delovanje imunskega sistema. Limfna drenaža je čudovita tehnika, ki pa je žal premalo poznana. Spodaj navajam nekaj primerov, ko je limfna drenaža zelo dobrodošla. Otekanje nog in zastajanje vode v telesu Otekanje nog je nadležna težava zlasti v vročih poletnih mesecih. Z dobro zastavljenim programom ročne limfne drenaže se lahko poletnemu otekanju skoraj povsem izognemo. Več kot le nadloga pa je kronično otekanje nog ali zastajanje vode po celem telesu. Pri takšnih težavah je dober program ročne limfne drenaže pravzaprav nujen, da preprečimo slabšanje stanja, do česar neizogibno pride, če ne ukrenemo nič. V nekaterih primerih lahko težave skoraj popolnoma odpravimo, pri nekaterih strankah pa otekanje ukrotimo in vzdržujemo v znosnih mejah. Podpora imunskemu sistemu Z ročno limfno drenažo vedno posegamo v imunski sistem in delovanje bezgavk. Ta učinek še poudarimo, ko imunski sistem potrebuje dodatno podporo. To so na primer pogoste angine ali vnetja ušes v otroštvu, težave s sinusi, pogosti prehladi in podobne nadloge. V teh primerih se osredotočimo predvsem na limfno drenažo obraza, vratu in dekolteja. Tu so namreč glavne bezgavke in sinusi. Limfna drenaža za nosečnice Ročna limfna drenaža v nosečnosti olajša kar precej težav. V zgodnji nosečnosti lahko zmanjša slabost in omili težave s kožo. Kasneje navadno največja težava postane otekanje, ki pa ga z limfno drenažo vzdržujemo na znosnem nivoju ali celo preprečimo. V pozni nosečnosti se otekanju skoraj ne moreš izogniti, vendar je z limfno drenažo zastajanje vode veliko manjša težava. Pomembno: izvajamo samo ob predloženem potrdilu od vašega zdravnika, da dovoljuje izvajanje limfne drenaže. Rinoseptoplastika, facelift in liposukcija Ročna limfna drenaža je po lepotnih posegih obvezna. Splošno priporočilo so 4 do 5 obiskov v roku šestih tednov, prvi obisk naj bi se opravil v prvem mesecu po posegu. Čeprav je tkivo takrat še zelo občutljivo na dotik, je limfna drenaža neboleča. Na prvem obisku se namreč osredotočimo na odpiranje limfnih poti, kar omogoča hitrejše celjenje. Kasneje, ko je vzpostavljen normalen tok limfe, se osredotočamo na povrnitev normalne funkcije podkožja. To preprečuje brazgotinjenje podkožja ter pospeši okrevanje.

V kozmetiki se limfna drenaža uporablja za zmanjšanje celulita, pri aknasti in problematični koži (kuperoza, rosacea), zabuhlosti, zatekanju, pri podočesnih mešičkih.

KONTRAINDIKACIJE:

Akutne infekcije, virusna obolenja, vročinska stanja

Maligna obolenja

Tromboza, embolija

Srčno ali ledvično popuščanje

ROČNA LIMFNA DRENAŽA TELESA po metodi Dr. Vodder

Ostali izdelki

1 drugi izdelek v isti kategoriji:
Izdelek dodan v primerjavo